Γλυκά, Συνταγές

Ρυζόγαλο με Κρόκο Κοζάνης

ρυζόγαλο

greekadmin
Χρόνος προετοιμασίας
15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
50 λεπτά
Μερίδες
7-8
total time
1 ώρα

Equipment

Συστατικά

  • 1,5 λίτρο γάλα φρέσκο

  • 1 κούπα ρύζι καρολίνα

  • 1,5 κούπα ζάχαρη

  • 1 φακελάκι βιολογικό Κρόκο Κοζάνης σε σκόνη

  • 1 βανιλίνη ή εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες

1

Βήμα 1

Πλένουμε το ρύζι σε σουρωτήρι και το αφήνουμε για 10 λεπτά να στεγνώσει. Έπειτα το βάζουμε σε μπλέντερ και το σπάμε, δεν πρέπει να γίνει σκόνη, θέλουμε απλά οι κόκκοι να σπάσουν στη μέση ή σε περισσότερα κομμάτια.
2

Βήμα 2

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας μέχρι να αρχίσει να ζεσταίνεται. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το ρύζι και χαμηλώνουμε τη φωτιά γιατί θέλουμε να σιγοβράζει. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μη κολλήσει και καεί το γάλα στον πάτο της κατσαρόλας. Ελέγχουμε τακτικά αν έχει βράσει το ρύζι και διατηρούμε χαμηλή τη φωτιά.
3

Βήμα 3

Όταν αρχίσει να χυλώνει, ελέγχουμε αν έχει βράσει το ρύζι. Αν έχει βράσει ρίχνουμε τη ζάχαρη και τον Κρόκο Κοζάνης και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Θα χρειαστεί περίπου ακόμη 10 λεπτά για να δέσει και να έχει μία κρεμώδη υφή.
4

Βήμα 4

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μία βανιλίνη ή εκχύλισμα βανίλιας. Σερβίρουμε σε μπολάκια και γαρνίρουμε με κανέλα και ξηρούς καρπούς αν επιθυμούμε.

Σχετικά Άρθρα