Πρωινό, Συνταγές

Σπιτική Γκρανόλα

granola

greekadmin
Χρόνος προετοιμασίας
5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
15 λεπτά
Μερίδες
10-15
total time
20 λεπτά

Equipment

Συστατικά

  • 500g νιφάδες βρώμης

  • 150g μέλι ανθέων

  • 120g ελαιόλαδο

  • 1 κουτ. σούπας κανέλα

  • 1 φλυτζάνι αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς της επιλογής μας

Οδηγίες

1

Βήμα 1

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Σε ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί, ρίχνουμε το μίγμα και το απλώνουμε.
2

Βήμα 2

Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15λεπτά ή ανάλογα με το πόσο τραγανό το θέλουμε. Στο ενδιάμεσο ανακατεύουμε το μίγμα.
3

Βήμα 3

Αφού το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
4

Βήμα 4

Προσθέτουμε φρούτα και ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας και αποθηκεύουμε τη γρανόλα σε ένα κλειστό δοχείο. Καταναλώστε την με γάλα, γιαούρτι ή και σκέτη σαν ένα γλυκό σνακ!

Σχετικά Άρθρα